admin avatar

Wijn & Spijs

Hollandsche gezelligheid: fles wijn op tafel en een plateau met kaasje erbij. Van jong en zacht tot hard en hartig. Heerlijk, maar als je op zoek bent naar een perfecte match, kun je het beter anders aanpakken. Elke kaas heeft namelijk, net als wijn, een eigen smaakstijl en specifieke structuur. Ga je voor perfectie, kies dan een wijn voor bij een kaastype.

Sauvignon Blanc en geitenkaas

Kies een gelijkgestemd. Ga voor harmonie in je combinatie. Kies een lichte frisse kazen met een droge frisse witte wijn, bijvoorbeeld Sauvignon, of Chenin Blanc. Rose uit Provence mag ook of een frisse lichte rode wijn.

Welke wijn bij Brie of Camembert?

Over het algemeen smaken ze niet heel erg uitgesproken. Combineer deze kazen met witte wijn die rond aanvoelen in de mond. Denk in dit geval een Chardonnay.

Harmonie of contrast?

Bij wat oudere of rijpere kazen kiezen voor zowel harmonie en contrast tot een goed geheel te komen. Dus bij Goudse boerenkaas of Parmezan drink je een lichte volle soepele wijn. Denk aan Primitivo en Zinfadel als je van rood houdt. Maar ook Sherry is een optie. Het past bij gerijpte Parmezan, Cheddar en manchego.

Welke wijn bij een Blauweschimmelkaas?

Zoete witte wijnen zoals Sauternes, Riesling en Vin Santo zijn ideaal voor blauweschimmelkaas. Liever Rood? Ga dan voor portsoorten of PX Sherry.

 

Lid worden en geniet elke maand van onze wijn spijs collectie.  Klik hier voor meer informatie